• Novinky

            • Tretiaci na výstavách v MsDK

            • Dnes, 10. septembra 2024 sa naši študenti III. A triedy v sprievode triedneho učiteľa Mgr. Štefana Gonosa zúčastnili hneď dvoch výstav v MsDK vo Vranove nad Topľou.

              Prvou výstavou bola autorská vernisáž výtvarníčky a rodáčky z nášho okresu Evy Jenčovej, ktorá vystavuje pod pseudonymom EVE YEN s názvom ETHNOS. 

              Ďalšou bola výstava pri príležitosti 100. výročia skautingu v našom meste s názvom Storočie skautingu vo Vranove. Skauting bol viackrát zakázaný, no tak ako na celom Slovensku, tak aj v našom meste sa stále našli ľudia, ktorí ho s radosťou obnovili a venovali mu svoje srdce a čas.

              Mgr. Štefan Gonos

            • Účelové cvičenia

            • Žiaci prvého a druhého ročníka Obchodnej akadémie vo Vranove nad Topľou dňa 10. 09. 2024 absolvolali účelové cvičenia, ktorých obsahom bola zdravotná príprava, civilná ochrana a pohyb a pobyt v prírode. 

              Vzhľadom k nepriaznivému počasiu prebehla samotná realizácia jednotlivých blokov v priestoroch školy. Pod vedením PaedDr. Márie Kočikovej, Mgr. Miroslavy Kosovej a Mgr. Alexandra Goľu si žiaci osvojili základné informácie danej problematiky. 

              Triednym učiteľkám ďakujeme za dobrú organizáciu a tiež žiakom za ich vzorné a disciplinované správanie, ktoré umožnilo plynulý priebeh účelových cvičení.

              Mgr. Dominik Kahanovský

            • Exkurzia v Nestville parku

            • Naši štvrtáci dnes, 10. septembra 2024, objavili domov prvej slovenskej Nestville Whisky v expozícii liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel Nestville Distillery, nachádzajúcej sa v regióne severného Spiša, v malebnej dedinke Hniezdne, len 5 km západne od Starej Ľubovne.  

              Pod pedagogickým vedením Ing. Martiny Sirníkovej a Ing. Daniely Sabolovej si štvrtáci prezreli historickú, modernú a tradičnú časť expozície. 

              Dokonalou bodkou na záver bola degustácia, vlastnoručné plnenie fliaš Nestville Whisky Single Barrel priamo na plniacej linke a návšteva podnikovej predajne s pamätnými suvenírmi a produktmi Nestville Distillery. 

              Ďakujeme pánovi Radovanovi Kosovi za bezpečnú a pohodlnú dopravu. 

              Ing. Martina Sirníková

            • Vitajte, prváci!

            • V školskom roku 2024/2025 vítame medzi nami 56 prvákov.  Nech sa Vám darí a nech sa Vám medzi nami páči!